ניחוחות שבת עם מירי זורגר • יג אדר א תשע"ד

מירי זורגר No Comments on ניחוחות שבת עם מירי זורגר • יג אדר א תשע"ד
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מדי שבוע אנו מעלים את המתכונים שהגישה מירי זורגר בתוכנית ניחוחות שבת עם מירי זורגר ויעל איבר.

והשבוע מתכונים לשיפודי פרגית, מיני המבורגר מעוף, חציל בתחמיץ, סטייק עוף בפסטו, רצועות גמבה בתחמיץ, פטה חציל ולקינוח עוגיות בוטנים.

בתיאבון.

 

שיפודי פרגית

מצרכים
4 פרגיות ללא עור חתוכות ל 4
שיפודי מיני

לתיבול
מעט מלח
1/2 כפית פפריקה מעושנת
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית כמון
1 כפית רוטב סויה
1/2 כפית פפריקה מתוקה

אופן ההכנה
ערבבי את המצרכים של התיבול הוסיפי את הפרגיות וערבבי
שפדי את הפרגית על השיפודים
צלי על מנגל עד להשחמה.

 

מיני המבורגר מעוף

מצרכים
300 גר' חזה עוף טחון
2 שיני שום כתושות
1 בצל קצוץ
3 כפות פטרוזליה קצוצה
קורט מלח
3 כפות שמן
קורט פלפל שחור גרוס טרי

ללחמניות
1 ק"ג קמח שמרים של אוסם
4 כפות סוכר
1 כפית מלח
1 כוס שמן
2-3 כוסות מים

להברשה
3 חלמונים
3 כפות מים
לפיזור
שומשום לבן ואפשרי גם שחור

אופן ההכנה

הכנת הלחמניות
הכיני בצק מהמצרכים הנ"ל
הבצק צריך להיות נוזלי אבל לא נדבק לדפנות
חשוב ללוש 10 ד'
לכסות בניילון נצמד ולהתפיח כשעה
לכדרר לחמניות במשקל 30 גר' ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה
להתפיח חצי שעה נוספת
להבריש בביצה לפזר שומשום
אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה כ 20 ד'

הכנת ההמבורגר
ללוש את כל מצרכי הקציצה כ 5 ד' להתפתחות החלבון
להניח למנוחה חצי שעה
לחמם שמן במחבת לטגן קציצות בקוטר הלחמניה עד להשחמה

הגשת המנה
לחתוך לחצי את הלחמניות למרוח כל שתרצו אפשר להניח גם ירקות
לשפד בשיפוד קטן ולהגיש.

 

חציל בתחמיץ

מצרכים
1 חציל קלוף ופרוס לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
1 כפית מלח להשריית החציל
שמן לטיגון עמוק
2 גמבה חתוכים לקוביות קטנות
4 שיני שום פרוסות

לתחמיץ
1/2 כוס חומץ
1/2 כוס מים חמים
5 כפיות סוכר או סוכרזית
מעט פלפל שחור

אופן ההכנה
את פרוסות החציל יש להשרות במלח לחצי שעה
לספוג נוזלים ולטגן בשמן עמוק עד להשחמה להניח על נייר סופג לספיגת השמן הנותר
לטגן כך את כל הפרוסות

הרכבת הסלט
הכיני את התחמיץ בכלי נפרד וערבבי עד שהסוכר נמס
בכלי סדרי את החצילים הגמבה ושיני השום הפרוסות שפכי מעל את הרוטב והניחי ללילה לפני הגשה.

 

רצועות גמבה בתחמיץ

מצרכים
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
2 פלפלים צהובים חתוכים לרצועות
2 פלפלים ירוקים חתוכים לרצועות
1/3 כוס שמן לטיגון

לתחמיץ
3 שיני שום כתושות
1/2 כוס חומץ
1/2 כוס מים
2 עלי דפנה
1 כפית מלח
5 כפיות סוכר

אופן ההכנה
את הפלפלים הקפיצי במחבת עם שמן חם עד להשחמה קלה העבירי לנייר סופג לספיגת השומן

הכנת התחמיץ
ערבבי את כל המצרכים עד להמסת הסוכר
העבירי את הפלפלים לכלי ושפכי מעל את התחמיץ
הניחי למנוחה ללילה לספיגת טעמים.

 

פטה חציל

מצרכים
2 חצילים קלויים על האש או אפויים בתנור עד להתרככות
5 שיני שום
1 כף שמן
3 כפות מיונז
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה
לתוך קערת המעבד מזון רוקנו את החציל הוסיפו את שאר המצרכים ועבדו למחית חלקה
טעמו ותקנו תיבול

 

סטייק עוף בפסטו

מצרכים
4 פילטים של חזה עוף
4 כפות רוטב פסטו

לפסטו
1 צרור פטרוזליה
5 שיני שום
1/2 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה
הכיני את רוטב הפסטו
במעבד מזון הניחי את מצרכי הרוטב ועבדי למחית חלקה
טעמי ותקני תיבול
את פילה העוף הניחי בקערה והוסיפי 4 כפות רוטב פסטו
הניחי לשעה מכוסה במקרר
חממי מחבת פסים או מנגל וצלי משני הצדדים עד להשחמה.

 

עוגיות בוטנים תהילה

מצרכים
100 גר מרגרינה
1/2 כוס שמן
2/3 כוס סוכר
1 ביצה
תמצית וניל
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 כוס שוקולד צ'יפס
100 גר' בוטנים טחונים

אופן ההכנה
מערבבים ביד ויוצרים כדורים
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180
אפיה עד להשחמה.

שבת שלום



0 תגובות